Barnesikkerhet – kunnskap er nøkkelen

Det er kunnskapsbrist hos mange av de som står frem som spesialister

Volvo-V70Parallelt med annen forskning og utvikling innen sikkerhet hos Volvo, har vi kontinuerlig forsket på hva vi kan gjøre for sikkerheten til de yngste passasjerene i våre biler.

Det finnes i dag utstyr som sikrer barn i bil på en så god måte som mulig. Imidlertid er dette utstyr som ofte velges og kjøpes etter at man anskaffet seg bil. Dette setter fokus på et nytt og viktig område. Når man som foreldre – eller for den saks skyld besteforeldre – skal velge barnesikkerhetsutstyr, er de fleste av oss avhengig av selgerens kunnskap og veiledning i valg av utstyr, og hvordan utstyret skal brukes. Dette for å gi den beste sikkerhet og beskyttelse for de mest dyrebare vi har; barna.

Med bakgrunn i dette så vi i Volvo et behov for å dele vår kompetanse med våre kollegaer i forhandlernettet.  Det er der hos Volvo-forhandleren møtene mellom selger og kunde finner sted, og det er der kompetansen på dette området må finnes.

Vi satte derfor nylig i gang et sertifiseringsprogram for personell hos våre Volvo-forhandlere. Allerede nå er 60 personer rundt hos våre ulike forhandlere sertifiserte selgere av barnesikkerhetsutstyr.  I løpet av de neste par måneder vil ytterligere 40 komme til. Dette betyr at dere som kunder vil få god og profesjonell veiledning i valg og bruk av barnesikkerhetsutstyr hos Volvo-forhandleren. På den måten sikrer vi de mest sårbare i trafikken på best mulig måte.

2 thoughts on “Barnesikkerhet – kunnskap er nøkkelen

 1. Hei.

  Sikkerhet er en av hovedgrunnene til at vi kjøpte V60 nå i Januar. Volvo on call og dens sos funksjon spesielt. Det er godt for meg som far å vite at volvo registrerer og reagerer på utløsing av airbag. Og derfor sender ambulanse om jeg ikke får høre noe. Den trygghetsfølelsen er gull verdt.

  I tillegg er bilen utrolig god å kjøre, og har ett snasent utseende. Vi er strålende fornøyd! :)

  • Hei Heinz Magnar !
   Gratulerer med ny bil og tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding.
   Vi er veldig glad for kommentaren din og vi har en del “solskinnshistorier” rund Volvo On Call, når ulykker først beklagelig vis har skjedd.
   For oss er det viktig å arbeide for at ulykker først og fremst ikke skjer, men er det først et faktum, at konsekvensene blir så små som overhodet mulig.
   Jeg ønsker deg lykke til videre med din V60 som også er den bilen jeg selv kjører nå, et godt valg :)

   Med vennlig hilsen
   Øystein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>